dimarts, 8 de maig del 2012

SOLITU

                           

SOLITUD és una obra molt femenina i no tant sols perquè la protagonista sigui la Mila, sinó per el seu llenguatge i  tants detalls descrits  i  sentiments expressats propis d’una d’ona.
Un dels seus grans personatges és la muntanya, paisatge real, que ultrapassa la funció de marc per assolir un sentit simbòlic que amb alguns altres personatges, sobretot l’Ànima, és la base que teixeix l’obra.
També és destacable el personatge de Gaietà, figura forta i dolça, a qui la parla singularitza com a pastor de l’alta muntanya i que domina l’art de la paraula. Ell i el Baldiret, faran sentir a la Mila coses que mai abans  havia experimentat.

Caterina Albert s’escrivia amb Maragall i en el 1905 tot just acabada de llegir SOLITUD, Maragall escriu a Victor Català per felicitar-lo - “ per carta Maragall la tractarà sempre d’ Estimat amic”- i veu, com el seu poema “Les muntanyes”, que la muntanya és un dels grans protagonistes de l’obra. El què Maragall no sabia en aquell moment és que Caterina Albert mai havia estat a la muntanya

1 comentari:

  1. Quina sort que personatges de la talla d'en Maragall i la Caterina poguessin intercanviar la seva obra.

    Preciosa la teva descripció.
    M. Dolors

    ResponElimina